fiduciary

Author Topic: Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?  (Read 207 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jediseth

  • Force User
  • ***
  • Posts: 173
  • Jediseth sound fonts available at saberfont.com
Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?
« on: January 16, 2020, 06:25:08 PM »
 I’m wiring up another Crystal Focus X and I’m experiencing something new. It seems to be working other than when I hit the activation button after shuffling through the sound bank selection instead of turning the saber on the menu says diatium cell missing. Anyone know what seems to be my problem? This is something I haven’t heard  on this board yet.
« Last Edit: January 16, 2020, 09:37:10 PM by Jediseth »

Offline erv

  • Plecter Labs Inc. "Keeper of the Buttered Toast"
  • Manufacturer
  • Master Force User
  • *
  • Posts: 4606
  • Formerly known as Irvin PLECTER
    • Plecter Labs - Props Electronics
Re: Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?
« Reply #1 on: January 16, 2020, 11:29:33 PM »
That's the "dead battery" indication with a UI sound (and graphics if you have OLED). Low battery is < 10% of the PLI scale, dead battery is <1%.

Offline Jediseth

  • Force User
  • ***
  • Posts: 173
  • Jediseth sound fonts available at saberfont.com
Re: Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?
« Reply #2 on: January 17, 2020, 07:39:13 AM »
Thanks Erv!

Offline Jediseth

  • Force User
  • ***
  • Posts: 173
  • Jediseth sound fonts available at saberfont.com
Re: Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?
« Reply #3 on: January 17, 2020, 08:27:23 AM »
I do have one other question. Is the small red LED on the board supposed to be blinking the whole time I’m charging? Because that’s new for me to witness.

Offline erv

  • Plecter Labs Inc. "Keeper of the Buttered Toast"
  • Manufacturer
  • Master Force User
  • *
  • Posts: 4606
  • Formerly known as Irvin PLECTER
    • Plecter Labs - Props Electronics
Re: Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?
« Reply #4 on: January 17, 2020, 09:09:26 AM »
no, you're powering the board while charging which is really bad

Offline Jediseth

  • Force User
  • ***
  • Posts: 173
  • Jediseth sound fonts available at saberfont.com
Re: Crystal Focus problem “Diatium cell missing”?
« Reply #5 on: January 17, 2020, 09:35:15 AM »
Thanks there must be a short.